Actiebeelden schieten met een Canon EOS 1300D

Dit weekend trokken we eropuit; uiteraard mét camera(‘s). In eerste instantie hadden we een ander doel voor ogen, maar terwijl we rustig rondreden over de smalle landweggetjes door het Noord Hollandse landschap, stuitten we plots op iets anders dan we in eerste instantie voor ogen hadden. Crossmotoren.  Dus hup, auto aan de kant, en nog voor we waren uitgestapt waren we al uitgenodigd om op het crossterrein zelf beelden te komen schieten.  Dat lieten we ons geen tweede keer zeggen…

 

Oefenen met Canon Companion

Laat ik nou net die ochtend in mijn Canon Companion app (tip!) hebben zitten neuzen, waar een oefening voor mij en mijn camera klaar stond om actie/bewegende beelden te schieten… Snel pakte ik de app erbij, snorkelde eenvoudig die bewuste oefening op en stelde mijn camera volgens de tips uit de app in. De juiste sluitertijd, multi shot voor de beste kans en een bewegend onderwerp. Ik was er klaar voor!

Zie hier het uiteindelijke resultaat van de spontane middag:

(Klik op de foto’s om ze beter te bekijken)

 

Geef een reactie