Een paar mooie plekjes in Friesland

Afsluitdijk bij het Monument

Afgelopen week vertrok ik voor een aantal dagen richting Friesland. En als je naar Friesland gaat MOET je de camera meenemen, want het Noorden kent een paar hele mooie plekjes, die het erg goed doen op foto’s. Nu moet je eigenlijk ALTIJD je camera bij je hebben als je op pad gaat, want je weet nevernooitnie wat je tegen kunt komen, maar als ik voor mezelf spreek, moet ik toegeven dat bepaalde natuurgebieden in Friesland té mooi zijn om niet te fotograferen.

Zo ben ik eerst, op weg ernaartoe, gestopt op de Afsluitdijk bij ’t Monument. Daar staat niet alleen het standbeeld van Cornelis Lely, maar je kunt er ook prachtig uitkijken over het Ijsselmeer. Eenmaal in Friesland zelf zijn we eventjes (heel zachtjes) het stiltegebied aan de kop van Nederland op geweest voor een paar kiekjes in ’t waddengebied. Om daarna ons heil hogerop te zoeken door de klimtoren van de Seedykstertoer te beklimmen om een paar prachtige foto’s te schieten van een nog prachtiger uitzicht.

Alle foto’s hieronder zijn gemaakt met mijn Canon EOS 1300D en lichtelijk bewerkt in Photoshop om de kleuren en de contrasten beter tot zijn recht te laten komen.

Mooie plekjes in Friesland

2 gedachten over “Een paar mooie plekjes in Friesland

Geef een reactie