Het Gouden Uur – Wormer- en Jisperveld

Het Gouden Uur - Wormer- en Jisperveld

Als beginneling in de fotografie ben ik afgelopen week gestuit op een super handige app voor Canon gebruikers. De Canon Photo Companion app. Je voert je type camera in, geeft aan of je beginnend fotograaf, liefhebber of geavanceerd bent en de app past daar je hele app op aan. Ik heb de app als ‘beginnend fotograaf’ ingesteld en nu biedt de app mij op mijn gegevens aangepaste diverse tutorials, tips and tricks, opdrachten en duidelijke voorbeelden en leer ik op eenvoudige wijze alle instellingen van mijn camera steeds een beetje beter kennen.

Het Gouden Uur

Door de leuke tips and tricks en andere leuke feitjes die ik tegenkwam in de app, raakte ik direct geïnspireerd en wilde meteen bepaalde dingen uitproberen. Kijken of bepaalde instellingen mij zouden lukken, rekening houdend met de compositie-tips die ik voorbij zag komen, spelen met kleur en belichting etc. Zo las ik ook over het gouden uur. Tijdens het gouden uur (in het uur na zonsopgang of in het uur voor zondersondergang) is het zonlicht erg geel en warm van kleur, wat een erg mooie natuurlijke belichting aan je foto’s kan geven. Ik zocht op wanneer het gouden uur precies begon, ik las over de juiste en beste instellingen, zocht een wandelroute op bij mij in de buurt en ging op pad met mijn camera (Canon EOS 1300D). Het enige dat een beetje jammer was, was de bewolking. Die zat het effect van het gouden uur een klein beetje in de weg. Al met al heb ik toch een paar ‘gouden momentjes’ weten vast te leggen.

Wormer- en Jisperveld – Het Trekvogelpad

Nooit geweten dat er bij mij om de hoek (letterlijk drie keer de bocht om) zulke leuke, mooie plekjes waren. Nah, dat lieg ik. Ik weet wel dat ze er zijn, maar ik ben er nooit eerder zo bewust mee bezig geweest. En omdat ik gewoonweg wat kiekjes wilde schieten en het een en ander wilde uitproberen, googlede ik naar een (korte) wandelroute bij mij in de buurt en daaruit bleek dat er op 5 minuten rijden een korte wandelroute van 3,5km lag; Wormer- en Jisperveld. Weide, weide en nog meer weiden.

Aan het begin van de wandelroute werd ik enthousiast begroet door een nieuwsgierig schaap en een grote(!), lieve geit. Ik was nog maar net door het eerste hek gestapt en ik ontving de eerste knuffel van de geit. Elke keer als ik verder liep, achtervolgden de twee me, en als ik hurkte om een foto van ze te maken, kwamen ze in sneltreinvaart op me af gehuppeld. Ze maakten me echt aan het lachen. Dat was een leuk begin van de wandeling!

Verderop wederom weide, weide en nog meer weiden. En nog meer schapen, en weidemolens, en water (en ijs), en bruggetjes, en hekjes, en plas-drassen, en trekvogels. Kortom; het was een fijne, leuke, inspirerende (en korte) wandeling.

Bekijk hieronder de foto’s van mijn wandeling over het trekvogelpad op ’t Jisperveld door Wormer en Oostknollendam:

 

1 gedachte over “Het Gouden Uur – Wormer- en Jisperveld

Geef een reactie