Vliegtuigen spotten bij Schiphol Amsterdam

Transavia - Buitenveldertbaan Schiphol

Het is alweer even geleden dat ik hier een blogpostje heb gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn camera niet gebruikt heb. Integendeel. Alleen zit er een verschil tussen het alleen fotograferen en foto’s bewerken en het eindresultaat weten te bundelen tot een blogje. Nu had ik even de zin en de tijd gevonden om een blogpostje te maken van de keer dat mijn lief en ik vliegtuigen gingen spotten bij Schiphol.

 

Spottersplaatsen Zwanenburgbaan en Polderbaan

We zijn meerdere landings- en startbanen afgegaan die dag, maar de beste en meeste foto’s heb ik weten te maken bij de spottersplaats aan het begin van de Zwanenburg(landings)baan. Daar kwamen de vliegtuigen recht over ons heen gevlogen. We waren begonnen bij de MacDonalds langs de Buitenveldertbaan, maar daar moesten we toch wel een beetje boel tegen het licht in fotograferen en daar ik nog niet zo heel erg ervaren ben, en niet goed weet daar iets moois van te maken, leek het ons verstandiger een betere plek op te zoeken. Na de Zwanenburgbaan zijn we nog even op de spottersplek aan de Polderbaan geweest en hebben we even vlug-vlug wat kiekjes geschoten, maar doordat het vrij hard waaide, het er erg druk was en we er al een behoorlijke dag op hadden zitten, zijn we daar vrij snel weer weggegaan om lekker terug naar huis te gaan.

 

Gespot!

En dit zijn de resultaten. Ik heb die dag zo’n +300 foto’s geschoten, ik heb de mooiste er tussenuit gefilterd, bewerkt en hieronder voor jullie verzameld. Je moet me niet vragen wat voor soort, type of weet-ik-veel-wat-voor vliegtuigen het zijn; ik heb er de ballen verstand van. Ja, een KLM vliegtuig weet ik nog wel te onderscheiden van een Transavia vliegtuig, maar als je wil weten welk vliegtuig welke soort/grootte Boeing het is, moejje nie bij mij wezuh, haha! Vliegtuigen zijn gewoon een interessant en uitdagend onderwerp om te fotograferen. And so I did…

(Klik op een foto om ze in het groot te bekijken)

Geef een reactie